Πρόκειται για διαστρωμένη δομημένη επιφάνεια στο ανώτερο επίπεδο ενός κτιρίου, όπως είναι: μία ταράτσα πολυκατοικίας, η οροφή ενός ξενοδοχείου ή συγκροτήματος, η οροφή χώρου στάθμευσης μια κατοικίας. Έχει φυσικό ή εμπλουτισμένο χώμα και βλάστηση ή υδάτινες επιφάνειες σε συνδυασμό μεταξύ τους και με τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο.

Οι λόγοι για να κατασκευάσεις ένα φυτεμένο δώμα

Πολλοί και σημαντικοί!

Θα δούμε τα 11 κυριότερα οφέλη τόσο για το περιβάλλον της γειτονιάς, όσο και για τους κατοίκους του κτιρίου.

Ενεργειακά οφέλη

1. Είναι ένα φυσικό μέσο θερμομόνωσης. Αυτό σημαίνει πως τους θερμούς μήνες κρατάει το κτίριο πιο δροσερό, ενώ τον χειμώνα διατηρεί περισσότερο την εσωτερική θερμοκρασία.

Περιβαλλοντικά οφέλη

2. Ωφελεί το μικροκλίμα της περιοχής, καθιστώντας την ατμόσφαιρα πιο υγιεινή και καθαρή. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει την ικανότητα να συγκρατεί τα αιωρούμενα σωματίδια και τη σκόνη από το περιβάλλον και τις επιφάνειες.

3. Αυξάνονται οι χώροι πρασίνου στην πόλη.

4. Μειώνεται το διοξείδιο του άνθρακα και αυξάνεται το οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης των φυτών.

5. Μειώνονται τα φαινόμενα της θερμικής αστικής νησίδας.

6. Μειώνεται η απορροή των βρόχινων νερών. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες πλημμύρας στην πόλη και επιπλέον, επιβαρύνεται λιγότερο το αποχετευτικό δίκτυό της.

Μονωτικά οφέλη

7. Αποτελεί άριστη μόνωση και ηχομόνωση, ενώ απορροφά άρα και μειώνει τους θορύβους και την ηχορύπανση. O ανακλώμενος ήχος στην επιφάνεια του ταρατσόκηπου απορροφάται από τη μαλακή επιφάνεια των φυτών. Έτσι μειώνεται η ηχορύπανση.

8. Η κάλυψη της μόνωσης με χώμα αντί για τσιμεντόπλακες ή παρόμοια υλικά, την προφυλάσσει περισσότερο από τις ακραίες θερμοκρασίες και θερμοκρασιακές διακυμάνσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή το χώμα έχει πολύ μικρότερη θερμοαγωγιμότητα και θερμοχωρητικότητα από το τσιμέντο.

Αισθητικά και ψυχαγωγικά οφέλη

9. Δίνει ομορφιά και αξία σε έναν “νεκρό και άχαρο χώρο”. Αναβαθμίζει, λοιπόν, λειτουργικά έναν αχρησιμοποίητο χώρο και τον μετατρέπει σε χώρο χαλάρωσης, αναψυχής, ξεκούρασης και διασκέδασης.

Πίστεψε με, ο γείτονας σου θα σε “ζηλεύει”! Τα καλύτερα πάρτι γίνονται σε ταράτσες… Και μάλιστα μπορείς να τον μετατρέψεις σε θερινό σινεμά.

Οικονομικά οφέλη

10. Λόγω της θερμομονωτικής ικανότητας που αποκτά το κτίριο, καταναλώνεις λιγότερα καύσιμα για θέρμανση ή ψύξη, με αποτέλεσμα σημαντικό οικονομικό όφελος.

Δομικά οφέλη

11. Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της στέγης σου και μάλιστα, σε άριστη κατάσταση.

Η κατασκευή ενός φυτεμένου δώματος φυσικά απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και άριστη διαχείριση του χώρου στον οποίο πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση. Εμείς αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συντήρηση του δικού σου φυτεμένου δώματος, με μεράκι και γνώση.

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά

  • Τηλέφωνο
    +30 6972313233
ή

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας